Sunday, 26 January 2014

Set Slimming Shaklee paling bajet...

Arrrrrggggghhhhh!!!!

Berat makin bertambah???
Bila nak kurus ni??
'Spare part' sana sini..baju dah tak muat..

Jangan risau..Set Bajet Kurus mampu milik ada untuk anda..bawah RM100..


Mari kita lihat apakah fungsi dan kelebihan LECITHIN & ALFALFA COMPLEX .



LECITHIN: Soft gel yang diperolehi secara semulajadi dari soya. Sangat bagus untuk proses pemecahan lemak yang baru sahaja memasuki badan ataupun yang telah lama berada dalam badan. Ianya juga sangat bagus dalam meningkatkan kesihatan hati dan juga sistem kardiovaskular.



ALFALFA COMPLEX : Formula yang dihasilkan daripada beberapa bahan herba yang berfungsi untuk menyingkirkan atau detox segala lemak yang telah pun dipecahkan oleh Lecithin. Lemak disingkirkan melalui peluh dan juga melalui air kencing dan najis. Selain tu, Alfalfa juga terkenal sebagai bahan yang membantu meningkatkan production susu badan dan merawat masalh keputihan.





Aqeela..Susu..dan Daging..

Assalamualaikum..

Tiba2 seronok plak dok tulis blog ni..pagi ni sis siap2 nak g keja..bila kejutkan aqeela, mcm biasa nak susu..tiba2 dia muntah balik susu tu..cian dia..dah bwak dia g klinik..dengan batuk dan selsema kembali menerjah pagi ni..terpaksalah amik EL arini..

Sis teringat balik yang semalam kami pegi Restoran El Idrus Sungai Buloh..owner dia kwn lama husband..kami order Mandy Lamb dan Mandy Chicken..air Mocha blended..gelas besar..kongsi 2 orang..abah aqeela dok suap gak kt aqeela..dalam masa yang sama aqeela pon dok minun susu gak..patot la pagi dia dok muntah..sebab tu lah kita kna ikut cara pemakanan Nabi s.a.w...
Jom kita check cara diet pemakanan Rasulullah s.a.w...


Diet Pemakanan Rasulullah  :

♥ Jangan makan SUSU bersama DAGING 
♥ Jangan makan DAGING bersama IKAN 
♥ Jangan makan IKAN bersama SUSU 
♥ Jangan makan AYAM bersama SUSU 
♥ Jangan makan IKAN bersama TELUR
♥ Jangan makan IKAN bersama DAUN SALAD 
♥ Jangan makan SUSU bersama CUKA 
♥ Jangan makan BUAH bersama SUSU CTH :- KOKTEL


Sama2 kita amalkan diet ni k..


Anak MALAS, LEMBAB & DEGIL????

Pur Q Active Kid's Advance..dirumaskan dengan garam bukit, zafran serta terapi ayat2 ruqyah..khas untuk anak2 yang ada masalah Malas, Lembab dan degil..in shaa Allah, dengan izin Allah, akan dapat perubahan yang positif dalam diri anak anda..kita usaha dan tawakal pada Allah..



Untuk tempahan boleh hubungi..
ikin
017 4567616
(sms/whatsapp)

Saturday, 25 January 2014

selsema vs PUR Q..

Assalamualaikum semua..

2 ari lepas sis selsema..walaupun hingus tak meleleh tapi hidung tersumbat la jugak..sis masih lg pegi krja..tahun ni kena kurangkan MC..xleh malas2 dh..hehe...

Lepas sis diperkenalkan dengan PUR Q, sis cepat2 makan 2 kali waktu pagi, 2kali petang..alhamdulillah dalam 2 hari, selsema dh hilang..tp dh terjangkit pada aqeela..apakan daya..cian aqeela..so, pagi ni sis sediakan PUR Q untuk aqeela dengan rendamkan dalam air..aqeela minum macam biasa sbb dia suka minun air..tengahari ni, cepat ja selsema dia kering..alhamdulillah...sangat rekemen pada ibu2 yang xsuka makan ubat klinik dan anak bg anak2 kecil biasa dgn ubat klinik...


Untuk order boleh pm @ whatsapp di
017 4567616
Ikin @ uMi aqeela

Tuesday, 21 January 2014

Aqeela oh Aqeela..

Aqeela makin membesar..tiap masa nak orang layan dia..nak mandi, basuh baju, masak, basuh pinggang..suma dia nk join..tunggu besar ckit yer aqeela...

Aqeela xsuka pkai topi..dulu masa baby, bleh la letak..tp skarang, mesti dia tarik buang..smlm tiba2 dia wat perangai pelik..meh tgk apa dia buat..taraaaaa.....




Untuk keselamatan di dalam rumah....haha..

Soft Jelly Testimoni...

Kali ni jom kita tengok testimoni adik2 yang dah makan soft jelly yang sangat sedap dan menyelerakan..yang malas jadi rajin..yang liat bangun pagi, dah boleh bangun sendiri..yang degil pula dah boleh dengar cakap..tak melawan..amacam???ada adik2 atau sedara mara yang ada masalah yang sama???cadangkan adik2 kita makan soft jelly yang super sedap ni..






Kita hanya berusaha...kemudian berdoa dan tawakal kepada Allah..
In shaa Allah..

Monday, 20 January 2014

"soft jelly" warna warni untuk kanak2..

Ni dia gambar soft jelly...ramuan khas untuk kanak yang ada masalah nak bangun pagi, tak dengar cakap, malas..macam2 lagi..yang membuatkan ibu bapa pening kepala setiap ari..

"soft jelly" berwarna warni - menarik perhatian kanak2
1 botol ada 30 biji



Cara pemakanan sangat mudah..makan 2 biji selepas makan pagi..
Sesuai untuk kanak2 dari usia 1 tahun hingga 12 tahun..

Untuk tempahan boleh order melalui:
sms/whatsapp - 017-4567616
(ikin)

1 botol = RM 35
2 botol = RM 55
(termasuk penghantaran)

Siti Nur Aqeela binti Mohd Azzumar..1 year 2 months..

Alhamdulillah..aqeela dah berusia setahun dua bulan...c3pat ja masa berlalu..sekarang dah dapat kaki..asyik nak berjalan je..dari dapur ke ruang tamu, pastu ke dalam bilik..

pegi mana2, semua orang dia nak tegur..macam2 betul perangai dia..pengasuh pon suka jga dia..bukan senang nak cari pengasuh sekarang ni..macam berita dah kita dengar kan...

ni gambar aqeela yang terbaru..



Sunday, 19 January 2014

PUR Q Active Kid's Advance...

Assalamualaikum..

Dah lama xde entry kan..rindu plak..baru ni sis diperkenalkan dengan produk Pru Q ni kat FB..khas untuk kanak2 yg kurang fokus dalam kelas, yg xdgr ckap...tiba sis terbayang adik ipar dana ank buah..

Jom kita tgk ckit khasiat Pur Q ni..

-----------------------------------------------
♥♥♥ Pur Q Active Kid’s Advance ♥♥♥
-----------------------------------------------
 

Pur Q Active merupakan sejenis makanan tambahan berbentuk jeli lembut yang mudah disediakan dan sedap untuk dinikmati. Pastinya jeli lembut ini mudah untuk anak-anak memakannya daripada berbentuk cecair. Ini kerana ramai di antara kanak2 sukar menerima makanan tambahan berbentuk cecair yang mana mereka akan menganggap cecair ini ubat dan pastinya tak sedap. Oleh itu, formulasi yang pertama di Malaysia ini berbentuk jeli lembut pastinya akan memudahkan anak-anak memakannya dan ia seakan gula-gula yang kanak-kanak gemari.

Dengan adanya formulasi baru ini dapat membantu anak-anak yang “lembab”, “malas” dan “degil” kepada mencapai tahap yang tinggi dari segi pemikiran mereka. Ini kerana formulasi Pur Q Active ini adalah merangsang otak anak-anak yang sukar untuk “menangkap” pelajaran yang diajar oleh cikgu di sekolah.

Bagaimana Pur Q Active ini bertindak????

Mudah sahaja. Dengan amalan memakan Pur Q Active sehari 2 biji sahaja selepas makan pagi, Pur Q Active ini akan membantu melancarkan oksigen di dalam otak. Ini kerana apabila otak yang menerima oksigen yang cukup, pastinya daya pemikiran mereka akan lebih fokus dan mudah memahami pembelajaran yang diajarkan. Selain itu, sel otak mempunyai kitaran masing-masing. Kitaran ini memerlukan oksigen untuk membantu sel otak ini hidup dan mampu “bekerja”.

Otak seseorang manusia mempunyai berbilion sel dan melebihi populasi manusia di atas muka bumi. Otak merupakan tunjang kepada pergerakan manusia. Kesemua pergerakan badan melalui deria manusia akan membawa ke otak untuk menyampaikan maklumat. Proses ini memerlukan bantuan daripada makanan untuk menghubungkan maklumat ini. Pur Q membantu mengoptimumkan proses ini ke tahap yang lebih tinggi.

Bahan Utama Pur Q Active

★ Za’faran &
★ Garam Bukit

Za’faran

Za’faran merupakan bunga yang termahal di dunia dan dikenali sebagai “King Of Spices”. Kehebatan khasiat bunga za’faran ini diakui oleh ramai pengguna malah diiktiraf sebagai herba yang banyak membantu melawan penyakit. Penggunaan yang sangat meluas seluruh dunia terutama di Timur Tengah seperti India sebagai bahan untuk melazatkan masakan atau pewarna disamping khasiat yang menakjubkan untuk badan manusia antaranya:-

Membantu menguatkan INGATAN.
Membantu mencerdaskan MINDA.
Membantu pertumbuhan akal dan fizikal bayi dan kanak-kanak.
Membantu melancarkan aliran darah dan oksigen dalam badan mahupun otak
Kaya dengan vitamin B1 & B2.
Membantu merawat penyakit saraf.
Membantu sistem penghadaman, membuang angin dan asid dalam perut.
Membantu masalah kemurungan dan runsing.
Membantu merawat bengkak hati, hepatitis A & B.
Mmbantu menambah selera makan kanak-kanak.
Menghindarkan masalah demam, batuk dan selesema.
Membantu merawat migrain.
Membantu mengurangkan kesakitan pada kanak-kanak yang tumbuh gigi.

Garam Bukit

Garam bukit adalah mineral yang dijadikan oleh ALLAH untuk keperluan manusia sejagat. Jisim badan manusia juga memerlukan garam untuk meransang sistem pencernaan dan metabolisme. Darah di dalam badan juga memerlukan garam bagi mengimbangi pHnya.
Amalan Nabi Muhammad S.A.W mencubit sedikit garam sebelum dan selepas makan.

*Dari Abdullah Bin Umar:
“Sesungguhnya ALLAH menurunkan empat perkara berkat (mempunyai kebaikan) dari langit (hujan) ke bumi iaitu besi, api , air dan garam.”
Hadis Riwayat Al-Baghawiy dalam tafsirnya.*

Ternyata, garam mempunyai pelbagai khasiat yang mampu mengubati pelbagai penyakit antaranya:-

Membantu menghubungkan frekuensi arahan terus ke otot dan organ badan semasa otak bekerja.
Membantu menguatkan imunisasi badan.
Membantu mencuci perut.
Membantu menambah tenaga.
Membantu sistem perkumuhan di dalam badan manusia.

**info dari website PUR Q

COD Area: Bandar Sri Damansara, Sungai Buloh, Kepong.
Penghantaran pos: Seluruh Malaysia.
 
Ikin
pm/whatsapp: 0174567616



Mineral Coffee untuk kesihatan bagi peminat kopi..

Anda penggemar kopi??kopi o panas, kopi susu panas, kopi radix, kopiko dan laen2??
Mari cuba Kopi Mineral Hai-O yang penuh khasiat..








Main Ingredients

Non-dairy Creamer (Glucose Syrup Solids, Vegetable Fat, Milk Protein, Phosphates, Emulsifiers, Anticaking Agent, Colouring), Robusta Instant Coffee Powder, Maltodextrin, Bamboo Salt, Cocoa Powder, Aspartame. Contains Permitted Stabilizer and Flavouring suhstances.


Ingredients Efficiency

Rich in antioxidants.
Rich in minerals and trace elements such as magnesium, iron, calcium and potassium.
Revitalises tired mind and body.
Eases tension.


Usage Direction

Mix 1 sachet of Hai-O Mineral Coffee with 150 ml of boiling water and ready to serve.