Monday, 17 November 2014

Kelas Agama di Pulau Pinang

Sesiapa yang berminat dengan Kelas yang ditawarkan :- (belajar secara Private di rumah anda)

1.Al-Quran dan Iqra’(dewasa,remaja dan kanak-kanak)
2. Kelas Fardhu Ain (Wuduk,Solat dll)
3. Kelas Hafazan (Menghafaz surah2 lazim) 4. Kelas Bahasa Arab sek rendah dan menengah/universiti
5. Kelas Subjek Agama (Pendidikan Islam,Tulisan Jawi dsbg bagi sekolah rendah dan menengah)
6.Kelas subjek fiqh (Fiqh Man Hajj) Adab,Ekonomi,Ibadah,Jenayah,Mantiq.
7.Kelas Usul Fiqh (Harta Pusaka)

Area :Sekitar Pulau Pinang

Untuk maklumat lanjut sila hubungi:
Ustazah Saira  : 014-6029745
Jazakumullah

Sunday, 11 May 2014

Meal Shakes untuk semua

Promosi Mei 2014 ------>>>> Meal Shakes


Bismillahirrahmanirrahim....

Ni merupakan entri pertama tentang Mealshakes..
Semua orang dah tau bulan ni Promosi Mealshakes..
Best kan Shaklee..setiap bulan ada promosi..
Macam biasa, promosi kali ni beli 6 percuma 1..
Tapi jangan risau, anda boleh beli 1 atau 2 dengan harga promosi bulan ni..

Apa itu Meal Shakes??

Mealshakes adalah Multivitamin dalam bentuk serbuk. Ianya berperisa vanilla dan boleh dibancuh
dengan minuman kegemaran anda. Mealshakes mengundungi nutrisi lengkap yang terdiri
daripada 19 jenis vitamin, mineral dan zat yang amat diperlukan oleh tubuh badan kita.

Nutrisi yang terdapat dalam mealshakes adalah:

Serat, protein, kalsium, sodium, vitamin C, E, B6, B12, A, D, Yeast, folic acid,
Zat Besi, Zinc dan lain-lain.


Mealshakes sesuai untuk siapa?

- bayi
- kanak-kanak yang sedang membesar
- ibu mengandung
- atlet/ahli sukan
- vegeterian
- orang yang sibuk bekerja

* sesuai untuk mereka yang berusia seawal 1 tahun sehingga dewasa.
* kanak-kanak boleh dapat nutrisi yang terdapat dalam mealshakes dengan campurkan serbuk mealshakes dengan susu. Sesetengah kanak-kanak tak pandai mengunyah dan telan.

Cara bancuhan:

Bancuh serbuk Mealshakes dengan air biasa/milo/jus/minuman kegemaran/susu.
Elakkan air panas, khuatir akan merosakkan nutrisi dalam mealshakes.

** dewasa = 2 sudu besar Mealshakes
** kanak-kanak = 1 sudu besar Mealshakes.

p/s
Saya suka campurkan mealshakes dengan ESP..rasanya lebih sedap dan beri lebih tenaga..

Thursday, 8 May 2014

PASANGAN YANG BAIK

**************************
10 PASANGAN YANG BAIK
**************************
Khalifah Umar al-Khattab r.a. berkata, " Ada 10 hal yang tidak dianggap baik tanpa 10 pasangannya:
AKAL tidak dianggap baik tanpa disertai ILMUNYA.
KEBAHAGIAAN tidak dianggap baik tanpa disertai TAKUT.
KEKUASAAN tidak dianggap baik tanpa disertai KEADILAN.
KETURUNAN tidak dianggap baik tanpa disertai KELUHURAN BUDI.
KEGEMBIRAAN tidak dianggap baik tanpa disertai KEAMANAN.
KEKAYAAN tidak dianggap baik tanpa disertai TANGGUNGJAWAB SOSIAL.
FAKIR tidak dianggap baik tanpa rasa MENERIMA APA ADANYA.
KELUHURAN tidak dianggap baik tanpa disertai rasa RENDAH HATI.
JIHAD tidak dianggap baik tanpa disertai TAUFIK."


Monday, 5 May 2014

SIAPA YANG PERTAMA????

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
MEREKA YANG PERTAMA
 ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
 
* Orang pertama yang membuka perpustakaan awam:
 KHALIFAH HARUN AR-RASYID
 
* Orang pertama mengadakan baitulmal:
 KHALIFAH UMAR AL-KHATTAB
 
* Orang pertama mengasaskan ilmu usul fikah:
 IMAM SYAFI'I
 
* Orang pertama menulis sirah Nabi Muhammad s.a.w.:
 IBBAN BIN UTHMAN BIN AFFAN
 
* Orang pertama menjadi muazzin:
 BILAL BIN RABBAH
 
* Orang pertama menggunakan tarikh Hijrah:
 KHALIFAH UMAR AL-KHATTAB
 
 
p/s: jadilah orang pertama untuk melakukan kebaikan di atas muka bumi Allah..In shaa Allah..
 

Sunday, 13 April 2014

Al-Fatihah...Surah Terulung...

Assalamualaikum w.b.t.

 
 
Kenali Al-Fatihah
 
- mengandungi 25 perkataan dan 113 huruf (Ibnu Kathir).
 
- surah Makkiyah ~ diturunkan di Mekah, sebelum Nabi berhjrah ke Madinah.
 
- mempunyai 7 ayat dengan mengambil kira Bismillahir rahmanir rahim sebagai ayat pertama.
 

 
 
~~~~~~ Fahami Al-Fatihah ~~~~~~
 
Bismillahir rahmanir Rahim
Dengan nama Allah Tuhan yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang
 
Alhamdu lillahi Rabbil'alamin
Segala puji bagi Allah, Tuhan semesta alam
 
 
Arrahmaa nirrahim
Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang
 
 
Maaliki yaumiddin
Yang menguasai hari pembalasan (Hari Kiamat)
 
 
Iyyaka na'budu waiyyaka nasta'iin
Hanya kepada Engkau (Ya Allah) kami beribadat dan hanya pada Engkau kami memohon pertolongan
 
 
Ihdinas siratalmustaqim
Bimbing (Tunjukkan) lah kami ke jalan yang lurus
 
 
Siratallazi naan'amta 'alaihim ghairilmaghdhubi 'alaihim waladhaalin
Iaitu jalan yang Engkau telah anugerahkan nikmat kepada mereka, bukan jalan (mereka) yang dimurkai, dan bukan jalan orang yang sesat.
 
 
****************************************************************************
 


Setiap hari kita membaca surah Al-Fatihah sekurang-kurangnya 17 kali sehari..

Namun, adakah ia hanya sekadar bacaan wajib dalam solat kita tanpa memahami maksudnya???

Sedarilah bahawa ketika membaca surah agung ini, kita sebenarnya sedang berbicara dengan Allah,

di mana apabila kita membacanya, Allah akan menjawab setiap ayat yang dibacakan.



Sharing is caring....love...umi aqeela...
 

Sunday, 6 April 2014

Ostematrix - Kalsium untuk anda

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualakum semua..
Bertemu kembali dengan izin Allah..

 
Adakah anda Tahu???
 
 
"Mengikut statistik yang dikeluarkan di Malaysia, 218 daripada 100,000 orang mengalami osteoporosis manakala 88 lelaki daripada jumlah yang sama turut menderita penyakit itu."



 
Ini bermakna wanita adalah antara yang ramai alami osteoporosis kan. Seramnya.....


Faktor risiko:

    - Wanita - Berusia
    - Kurang berat badan
    - Pernah mengalami patah tulang
    - Sejarah keluarga yang mengalami osteoporosis
    - Merokok
    - Tidak aktif
    - Kurang kalsium
    - Kurang vitamin D
    - Pengambilan ubat yang melemahkan tulang
    - Penyakit sendi kronik
    - Pengambilan alkohol berlebihan
     

Supplement yang sesuai untuk tulang anda. Lebih dari Kalsium!!!

 



Ostematrix Shaklee

 
Ciri-ciri:
 
- RM 61.00 sebotol.

- Mengandungi 120 caplets.

- Mengandungi kalsium, magnesium vitamin D dan mineral zink.

- Ujian klinikal ostematrix menunjukkan kandungan nutrien di dalamnya dapat bertindak melebihi khasiat kalsium dalam membentuk dan mengekalkan kekuatan tulang dan gigi.



Kelebihan Ostematrix


- Membina tulang dan gigi yang kuat.
- Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal.
- Membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf.
- Membantu mengurangkan simptom-simptom senggugut (PMS) seperti perut kembung (Bloating), kekejangan (Cramps), retensi air(water retention), mudah meradang(irritability) dan kemurungan(moodiness).
- Membantu proses penyimpanan dan pelepasan sesetengah hormon.
- Membantu perkembangan tubuh badan normal.
- Merendahkan kandungan fosfat bagi mereka yang mengidap penyakit buah pinggang kronik.



Siapa Yang Perlukan Ostematrix

 
 
  1. Ibu menyusu, mengandung
  2. Suami/isteri bekerja yang selalu kepenatan dengan kerja
  3. Warga emas
  4. Wanita yang mengalami masalah PMS - sakit semasa datang bulan
  5. Mereka yang mengalami kekejangan otot
 
 
Nak cuba??Ada sebarang pertanyaan, boleh hubungi saya:

IKIN

017-4567616

COD: Bandar Sri Damansara, Sungai Buloh, Kepong

Penghantan pos: Seluruh Malaysia.

Friday, 28 March 2014

Derita Gastrik..

Assalamualaikum semua..
Semasa sis menulis entri ni sis sedang alami masalah gastrik..huhu..baru sis tau betapa pedih dan seksanya sakit ni..dulu2 ingatkan just sakit perut biasa..orang yang alami ja yang tau rasa sakit ni kan..

Tanda-tanda penyakit gastrik:
☆ Kerap sakit kepala di bahagian kanan kepala terutama apabila perut kosong atau lewat makan nasi.
☆ Sakit kepala ini kadang-kadang diikuti dengan perasaan loya atau mual dan sebu perut dan hilang selera untuk makan.
☆ Kadang-kadang simptom ini dialami tanpa sakit kepala.
☆Demam yang saya panggil demam gastrik apabila selalu miss makan pagi, tengahari atau malam.
☆ Muntah kadang-kadang berwarna kuning dan kadang-kadang ada darah dalam muntah atau darah beku bergumpal.
☆Sakit perut yang kadang kala teramat sakit.Keluar angin dari mulut macam sendawa terutama apabila bahagian tertentu badan digosok atau diurut.

Rawatan penyakit gastrik:
♥ Pastikan mulai sekarang, waktu makan adalah mengikut disiplin waktu yang ketat contoh setiap hari makan tengahari pukul 1.00 tgh plus minus 15 minit.
♥ Pastikan bila makan nasi (tenghari dan malam) selepasnya minum air suam bukan air manis atau air batu. Pastikan juga minum hanya sesudah makan bukan berulamkan minum!!
♥ Elakkan makanan junk food, jeruk kering seperti asam boi dan jeruk basah dan juga mee segera.
♥ Elakkan nescafe, kopi, teh, minuman bergas, sunquick dalam botol, orange squash, air limau.
♥ Jikalau peringkat gastrik berat, elakkan segala makanan mengandungi yeast seperti roti, donat, pau, piza dll.
♥ Elakkan makan terlalu kenyang
♥ Elakkan cuka, makanan yang pedas
♥ Elakkan atau kurangkan daging dan ayam.
♥ Elakkan makanan ubi, pulut, keledek, kentang, pisang nangka, pisang tanduk, cempedak / nangka, rebung, dan makanan lain yang menyebabkan kembung perut atau banyak angin dan sendawa.
♥ Elakkan sama sekali dari mengambil sebarang ubat dari doktor dan klinik bagi rawatan gastrik seperti milk of magnesia dsb kerana ia akan merumitkan lagi gastrik.
♥ Minum susu segar atau susu tepung full cream (bukan HL atau low fat atau annelene) pada awal pagi (6.30 pagi), 10.00 pagi, 4.00 ptg dan 9.30 malam setiap hari sehingga benar-benar sembuh.
♥ Kalau sakit perut teramat sangat, muntah atau demam, ambil secekak pucuk jambu batu, rebus dengan 3 sudu ketumbar, rebus dengan 3 gelas air dan masak hingga menjadi 1 gelas. Bahagikan air ini kepada 3 bahagian, minum 1 bahagian air rebusan ini tiga kali setiap 4 jam.

★☆★☆★☆★☆★☆★
GASTRIK vs SHAKLEE
☆★☆★☆★☆★☆★☆

ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP)
----> amat disarankan pada individu yang alami masalah gastric.

Kenapa??
♡ dapat menahan rasa lapar..
♡ anda akan rasa lebih kenyang..

Ramai yang dah merasai kelainan selepas amalkan ESP..jom kita baca apa kata mereka...

Friday, 28 February 2014

Pregnant?? Alone???

Assalamualaikum semua..
Sis just nak kongsi pengalaman sis mengandung anak pertama..dah lama nak kongsi..masing2 ada pengalaman masing2 kan..
Sis bernikah pada 11/11/11..cantikkan tarikh ni..kenduri sebelah lelaki 20/11/2011..ramai orang berebut tarikh2 ni..apa la taksub sangat dengan tarikh ni..xdak apa2 pon..encik suami pilih sbb senang nak ingat..hehe..
Selepas bernikah, sis berjauhan dengan suami..yelah..dia askar..kt kem Syed Sirajuddin, Gemas..sis plak kt KL - bandar metropolitan..hahaha..sis xdpt tukar ke sana..so, stay kt sini..mula2 dgn kwn2, lps tu sorang2 je..masa tu encik suami hanya balik sebulan sekali..
Masa ni sis keje as shifter..meaning, blk malam, keje weekend..selepas 5 bulan, sis disahkan mengandung..masa tu tau betol2 masa birthday husbang..so, mmg hadiah istimewa utk dia..mmg nak ank cepat2 sbb leh teman sis..
So, bermulalah pengalaman mengandungkan aqeela dengan keja balik malam..weekend..dengan suami yg jauh di mata dekat di hati..tp alhamdulillah..xde nak muntah2, loya2 dan mengidama tak tentu hala..encik suami lega sangat..baby pom faham keadaan umi dia..apa yang penting, kena kuatkan semangat, sabar dan tabah..syukur pada Allah, kerana sis kuat harungi dugaan di awal perkahwinan..berkat doa semua pihak..
Moral of story: jangan jadikan PJJ sebagai salah satu alasan yang anda tidak kuat..Allah ada bersama kita..ada ganjaran utk kita nnt..in shaa Allah..
Tunggukan next entry Pengalaman bersalin..pre-mature???

Thursday, 20 February 2014

Kurus bertukar gemuk??

Assalamualaikum semua...

Kita selalu dengar semua orang nak kurus dan slim..jarang dengar orang kurus nak gemuk...tapi itulah realitinya..cuma kita ja tak tau kan..
Bagi sesetengah orang..xpe kalo kurus pun..asalkan sehat...betul tu..kadang2 terlalu kurus pon tak boleh gak..nanti orang tgk anak lagi besar dari mak..

Itu lah keadaan yang sis alami..sis memang kecik dan kurus..mula2 ingat lepas kawen dan beranak, badan akan naik..tapi masih kecik dan kurus..kadang2 suami pon tegur..bagi la berisi sikit..xdela cepat penat nak jaga anak..

Tapi selepas sis amalkan Mealshakes, Vita lea dan B Complex, alhamdulillah berat badan mula naik dan maintain..dalam masa yang sama sis amalkan ESP untuk tenaga..
Adik lelaki pon dah mula nak consume set tambah berat badan ni..dulu dia minun Susu X ni..tapi tak berkesan dengan dia..nak masuk askar dan polis pon xlepas..In shaa Allah, dengan amalkan set ni, berat dia akan bertambah...

Anda ada masalah yang sama??
Nak cuba set tambah berat Shaklee???
In shaa Allah, sis akan bantu anda..
Boleh hubungi di 0174567616..

Set lengkap tambah berat Shaklee

Monday, 10 February 2014

C.A.N.T.I.K. Siapa tak nak???

Assalamualaikum semua..

Siapa kt sini tak nak CANTIK..semua orang nak jadi cantik kan..cantik luar dan dalam..rupa paras yang cantik..budi bahasa pun nak cantik gak kan..

Sis tak la cantik pun..tapi comel tu ada..hehe..husband cakap susah nak jaga bini yang cantik2 ni..hehe..macam2 betol..tapi sis perlu juga jaga kan..adik2 ipar sis suma kulit cantik..tak pernah naek jerawat..husband pon sama..sis jeles di situ..hehe..sebab muka sis slalu naek jerawat..tak tentu masa..segan sangat kalo balik kampung..sis dah cuba macam2 produk...tapi tak berkesan..

Kemudian, bila sis dikenalkan dengan produk SHAKLEE, sis cuba dengan ESP dulu..sumber protien..promote sel baru..pastu SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS..baru seminggu consume..belom set lengkap lagi..dah terasa perubahan..

Jom tengok apa set lengkap kulit cantik ni..

Demam Cucuk 1 Tahun

Assalamualaikum..

Aqeela dh kena cucuk..vaksin 1 tahun..MMR..

Apakah penyakit-penyakit yang dilindungi oleh vaksin MMR ?

Measles (Demam campak), Mumps (beguk) dan Rubella ( rubela) adalah 3 penyakit yang mudah berjangkit. Campak biasanya bermula dengan demam dan bintik-bintik merah di muka dan badan. Namun, masalahnya tidak berhenti di situ. Campak boleh menjangkiti organ-organ lain seperti paru dan otak yang seterusnya boleh menyebabkan kecacatan serius dan kematian. Beguk atau jangkitan pada kelenjar air liur pula dimanifestasi sebagai bengkak kelenjar dan demam , turut berisiko menjangkiti testes pada kanak-kanak lelaki dan organ pankreas. Rubela pula biasanya mengakibatkan masalah tompok tompok kecil pada badan yang biasanya sembuh dalam 1-2 minggu namun kesannya pada bayi yang dikandung oleh wanita yang tidak mendapatkan vaksin sangat merbahaya. Kongenital Rubela menyebabkan masalah otak, jantung, hilang pendengaran dan penglihatan , masalah darah dan radang hati.

(Credit info to DoktorBudak.com)

Aqeela kepenatan

Harini first time bawak aqeela g taman mainan..seronok sangat dia..main buaian...seat untuk baby..dari awal sampai abes dia dok gelak je..tak takut pon..sesetengah budak, takut sbb gayat..

Tak bawak hp ptg td, so takde la gmbr dia..ni gambar di tido kepenatan..

Sunday, 26 January 2014

Set Slimming Shaklee paling bajet...

Arrrrrggggghhhhh!!!!

Berat makin bertambah???
Bila nak kurus ni??
'Spare part' sana sini..baju dah tak muat..

Jangan risau..Set Bajet Kurus mampu milik ada untuk anda..bawah RM100..


Mari kita lihat apakah fungsi dan kelebihan LECITHIN & ALFALFA COMPLEX .



LECITHIN: Soft gel yang diperolehi secara semulajadi dari soya. Sangat bagus untuk proses pemecahan lemak yang baru sahaja memasuki badan ataupun yang telah lama berada dalam badan. Ianya juga sangat bagus dalam meningkatkan kesihatan hati dan juga sistem kardiovaskular.



ALFALFA COMPLEX : Formula yang dihasilkan daripada beberapa bahan herba yang berfungsi untuk menyingkirkan atau detox segala lemak yang telah pun dipecahkan oleh Lecithin. Lemak disingkirkan melalui peluh dan juga melalui air kencing dan najis. Selain tu, Alfalfa juga terkenal sebagai bahan yang membantu meningkatkan production susu badan dan merawat masalh keputihan.





Aqeela..Susu..dan Daging..

Assalamualaikum..

Tiba2 seronok plak dok tulis blog ni..pagi ni sis siap2 nak g keja..bila kejutkan aqeela, mcm biasa nak susu..tiba2 dia muntah balik susu tu..cian dia..dah bwak dia g klinik..dengan batuk dan selsema kembali menerjah pagi ni..terpaksalah amik EL arini..

Sis teringat balik yang semalam kami pegi Restoran El Idrus Sungai Buloh..owner dia kwn lama husband..kami order Mandy Lamb dan Mandy Chicken..air Mocha blended..gelas besar..kongsi 2 orang..abah aqeela dok suap gak kt aqeela..dalam masa yang sama aqeela pon dok minun susu gak..patot la pagi dia dok muntah..sebab tu lah kita kna ikut cara pemakanan Nabi s.a.w...
Jom kita check cara diet pemakanan Rasulullah s.a.w...


Diet Pemakanan Rasulullah  :

♥ Jangan makan SUSU bersama DAGING 
♥ Jangan makan DAGING bersama IKAN 
♥ Jangan makan IKAN bersama SUSU 
♥ Jangan makan AYAM bersama SUSU 
♥ Jangan makan IKAN bersama TELUR
♥ Jangan makan IKAN bersama DAUN SALAD 
♥ Jangan makan SUSU bersama CUKA 
♥ Jangan makan BUAH bersama SUSU CTH :- KOKTEL


Sama2 kita amalkan diet ni k..


Anak MALAS, LEMBAB & DEGIL????

Pur Q Active Kid's Advance..dirumaskan dengan garam bukit, zafran serta terapi ayat2 ruqyah..khas untuk anak2 yang ada masalah Malas, Lembab dan degil..in shaa Allah, dengan izin Allah, akan dapat perubahan yang positif dalam diri anak anda..kita usaha dan tawakal pada Allah..



Untuk tempahan boleh hubungi..
ikin
017 4567616
(sms/whatsapp)

Saturday, 25 January 2014

selsema vs PUR Q..

Assalamualaikum semua..

2 ari lepas sis selsema..walaupun hingus tak meleleh tapi hidung tersumbat la jugak..sis masih lg pegi krja..tahun ni kena kurangkan MC..xleh malas2 dh..hehe...

Lepas sis diperkenalkan dengan PUR Q, sis cepat2 makan 2 kali waktu pagi, 2kali petang..alhamdulillah dalam 2 hari, selsema dh hilang..tp dh terjangkit pada aqeela..apakan daya..cian aqeela..so, pagi ni sis sediakan PUR Q untuk aqeela dengan rendamkan dalam air..aqeela minum macam biasa sbb dia suka minun air..tengahari ni, cepat ja selsema dia kering..alhamdulillah...sangat rekemen pada ibu2 yang xsuka makan ubat klinik dan anak bg anak2 kecil biasa dgn ubat klinik...


Untuk order boleh pm @ whatsapp di
017 4567616
Ikin @ uMi aqeela

Tuesday, 21 January 2014

Aqeela oh Aqeela..

Aqeela makin membesar..tiap masa nak orang layan dia..nak mandi, basuh baju, masak, basuh pinggang..suma dia nk join..tunggu besar ckit yer aqeela...

Aqeela xsuka pkai topi..dulu masa baby, bleh la letak..tp skarang, mesti dia tarik buang..smlm tiba2 dia wat perangai pelik..meh tgk apa dia buat..taraaaaa.....




Untuk keselamatan di dalam rumah....haha..

Soft Jelly Testimoni...

Kali ni jom kita tengok testimoni adik2 yang dah makan soft jelly yang sangat sedap dan menyelerakan..yang malas jadi rajin..yang liat bangun pagi, dah boleh bangun sendiri..yang degil pula dah boleh dengar cakap..tak melawan..amacam???ada adik2 atau sedara mara yang ada masalah yang sama???cadangkan adik2 kita makan soft jelly yang super sedap ni..






Kita hanya berusaha...kemudian berdoa dan tawakal kepada Allah..
In shaa Allah..

Monday, 20 January 2014

"soft jelly" warna warni untuk kanak2..

Ni dia gambar soft jelly...ramuan khas untuk kanak yang ada masalah nak bangun pagi, tak dengar cakap, malas..macam2 lagi..yang membuatkan ibu bapa pening kepala setiap ari..

"soft jelly" berwarna warni - menarik perhatian kanak2
1 botol ada 30 biji



Cara pemakanan sangat mudah..makan 2 biji selepas makan pagi..
Sesuai untuk kanak2 dari usia 1 tahun hingga 12 tahun..

Untuk tempahan boleh order melalui:
sms/whatsapp - 017-4567616
(ikin)

1 botol = RM 35
2 botol = RM 55
(termasuk penghantaran)

Siti Nur Aqeela binti Mohd Azzumar..1 year 2 months..

Alhamdulillah..aqeela dah berusia setahun dua bulan...c3pat ja masa berlalu..sekarang dah dapat kaki..asyik nak berjalan je..dari dapur ke ruang tamu, pastu ke dalam bilik..

pegi mana2, semua orang dia nak tegur..macam2 betul perangai dia..pengasuh pon suka jga dia..bukan senang nak cari pengasuh sekarang ni..macam berita dah kita dengar kan...

ni gambar aqeela yang terbaru..



Sunday, 19 January 2014

PUR Q Active Kid's Advance...

Assalamualaikum..

Dah lama xde entry kan..rindu plak..baru ni sis diperkenalkan dengan produk Pru Q ni kat FB..khas untuk kanak2 yg kurang fokus dalam kelas, yg xdgr ckap...tiba sis terbayang adik ipar dana ank buah..

Jom kita tgk ckit khasiat Pur Q ni..

-----------------------------------------------
♥♥♥ Pur Q Active Kid’s Advance ♥♥♥
-----------------------------------------------
 

Pur Q Active merupakan sejenis makanan tambahan berbentuk jeli lembut yang mudah disediakan dan sedap untuk dinikmati. Pastinya jeli lembut ini mudah untuk anak-anak memakannya daripada berbentuk cecair. Ini kerana ramai di antara kanak2 sukar menerima makanan tambahan berbentuk cecair yang mana mereka akan menganggap cecair ini ubat dan pastinya tak sedap. Oleh itu, formulasi yang pertama di Malaysia ini berbentuk jeli lembut pastinya akan memudahkan anak-anak memakannya dan ia seakan gula-gula yang kanak-kanak gemari.

Dengan adanya formulasi baru ini dapat membantu anak-anak yang “lembab”, “malas” dan “degil” kepada mencapai tahap yang tinggi dari segi pemikiran mereka. Ini kerana formulasi Pur Q Active ini adalah merangsang otak anak-anak yang sukar untuk “menangkap” pelajaran yang diajar oleh cikgu di sekolah.

Bagaimana Pur Q Active ini bertindak????

Mudah sahaja. Dengan amalan memakan Pur Q Active sehari 2 biji sahaja selepas makan pagi, Pur Q Active ini akan membantu melancarkan oksigen di dalam otak. Ini kerana apabila otak yang menerima oksigen yang cukup, pastinya daya pemikiran mereka akan lebih fokus dan mudah memahami pembelajaran yang diajarkan. Selain itu, sel otak mempunyai kitaran masing-masing. Kitaran ini memerlukan oksigen untuk membantu sel otak ini hidup dan mampu “bekerja”.

Otak seseorang manusia mempunyai berbilion sel dan melebihi populasi manusia di atas muka bumi. Otak merupakan tunjang kepada pergerakan manusia. Kesemua pergerakan badan melalui deria manusia akan membawa ke otak untuk menyampaikan maklumat. Proses ini memerlukan bantuan daripada makanan untuk menghubungkan maklumat ini. Pur Q membantu mengoptimumkan proses ini ke tahap yang lebih tinggi.

Bahan Utama Pur Q Active

★ Za’faran &
★ Garam Bukit

Za’faran

Za’faran merupakan bunga yang termahal di dunia dan dikenali sebagai “King Of Spices”. Kehebatan khasiat bunga za’faran ini diakui oleh ramai pengguna malah diiktiraf sebagai herba yang banyak membantu melawan penyakit. Penggunaan yang sangat meluas seluruh dunia terutama di Timur Tengah seperti India sebagai bahan untuk melazatkan masakan atau pewarna disamping khasiat yang menakjubkan untuk badan manusia antaranya:-

Membantu menguatkan INGATAN.
Membantu mencerdaskan MINDA.
Membantu pertumbuhan akal dan fizikal bayi dan kanak-kanak.
Membantu melancarkan aliran darah dan oksigen dalam badan mahupun otak
Kaya dengan vitamin B1 & B2.
Membantu merawat penyakit saraf.
Membantu sistem penghadaman, membuang angin dan asid dalam perut.
Membantu masalah kemurungan dan runsing.
Membantu merawat bengkak hati, hepatitis A & B.
Mmbantu menambah selera makan kanak-kanak.
Menghindarkan masalah demam, batuk dan selesema.
Membantu merawat migrain.
Membantu mengurangkan kesakitan pada kanak-kanak yang tumbuh gigi.

Garam Bukit

Garam bukit adalah mineral yang dijadikan oleh ALLAH untuk keperluan manusia sejagat. Jisim badan manusia juga memerlukan garam untuk meransang sistem pencernaan dan metabolisme. Darah di dalam badan juga memerlukan garam bagi mengimbangi pHnya.
Amalan Nabi Muhammad S.A.W mencubit sedikit garam sebelum dan selepas makan.

*Dari Abdullah Bin Umar:
“Sesungguhnya ALLAH menurunkan empat perkara berkat (mempunyai kebaikan) dari langit (hujan) ke bumi iaitu besi, api , air dan garam.”
Hadis Riwayat Al-Baghawiy dalam tafsirnya.*

Ternyata, garam mempunyai pelbagai khasiat yang mampu mengubati pelbagai penyakit antaranya:-

Membantu menghubungkan frekuensi arahan terus ke otot dan organ badan semasa otak bekerja.
Membantu menguatkan imunisasi badan.
Membantu mencuci perut.
Membantu menambah tenaga.
Membantu sistem perkumuhan di dalam badan manusia.

**info dari website PUR Q

COD Area: Bandar Sri Damansara, Sungai Buloh, Kepong.
Penghantaran pos: Seluruh Malaysia.
 
Ikin
pm/whatsapp: 0174567616



Mineral Coffee untuk kesihatan bagi peminat kopi..

Anda penggemar kopi??kopi o panas, kopi susu panas, kopi radix, kopiko dan laen2??
Mari cuba Kopi Mineral Hai-O yang penuh khasiat..








Main Ingredients

Non-dairy Creamer (Glucose Syrup Solids, Vegetable Fat, Milk Protein, Phosphates, Emulsifiers, Anticaking Agent, Colouring), Robusta Instant Coffee Powder, Maltodextrin, Bamboo Salt, Cocoa Powder, Aspartame. Contains Permitted Stabilizer and Flavouring suhstances.


Ingredients Efficiency

Rich in antioxidants.
Rich in minerals and trace elements such as magnesium, iron, calcium and potassium.
Revitalises tired mind and body.
Eases tension.


Usage Direction

Mix 1 sachet of Hai-O Mineral Coffee with 150 ml of boiling water and ready to serve.